Kerhoilta 24.5.: Dokumenttikameran säätöä

edit

By Petteri Aimonen Kerhoillat

Labille olisi kiva saada digikamera näppärään kerhoiltojen ja projektien dokumentointiin. Tällöin kuvia ehkä muistaisi helpommin myös ottaa. Helsingin Hacklabilla on näppärä konsepti, jossa EyeFi-kortilla ladataan kuvat suoraan nettiin. Kyseessä on siis SD-kortti, jossa on integroitu wifi-yhteys. Kun kortille konffaa wlanin salasanan, sen pitäisi osata lähettää kuvia esim. flickriin suoraan.

Käyttöön sopiva kamerakin löytyy, ja hommasin eBaysta 4GB EyeFi-kortin.

image

Kortin käyttöön on olemassa jotain Linux-softia, mutta ensimmäinen aktivointi pitää silti tehdä Windows-koneella. Siitäpä onkin tullut ongelma, kun Windows-softa sanoo ainoastaan ”Failed to initialize card”. Ilmeisesti se on kovin nirso sd-kortinlukijan suhteen, jostain pitäisi löytää sopiva USB-väyläinen lukija lainaan.

Toisaalla jatkui pylväsporakoneen säätö. Suurimmilta osin se onkin jo kunnossa, mutta hihna vielä hiertää – nimittäin koteloa. Vuosien varrella vaihteiston kiilahihna on venynyt sen verran että se osuu osalla vaihteista vaihteiston peltikoteloon, rajoittaen siten aika paljon nopeusvaihtoehtoja.

image

Korvaavan hihnan löytäminen ei olekaan täysin helppoa, koska se on vähän harvinaisempaa, ilmeisesti 8×6 mm kokoa ja pituudeltaan 660-680 mm luokkaa. Toisaalta hihnapyörät ovat hieman häiritsevän epäkeskeiset, joten mielessä on ollut sekin että jos ne vaihtaisi kokonaan uusiin.

Lisäksi ihasteltiin kaiken toimistotyöskentelyn mullistavaa ohjelmistojen kehitysaskelta, Excel 2.1:aa, joka on saatu Atari PC:lle asennettua. Mikä hauskinta, yhteensopivuus 26 vuoden takaa toimii moitteetta – uusin LibreOffice avaa mukisematta Atarilla tallennetut .xls-tiedostot.

image

Eräs uusi tulokas toi nähtäville myös oman tietokoneen vesijäähdytinratkaisunsa. Kuulemma siihen pitäisi vain löytää sopiva lauhdutin jotta se olisi käyttökunnossa:

image

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.