Sauna

Hacklabilla on sauna, jonne mahtuu kymmenkunta ihmistä saunomaan. Saunavuoroa vietetään kerran viikossa lauantai-iltaisin. Vuokranantajan kanssa on sovittu siitä, että saunan voi lämmittää kerran viikossa.

Saunavuorot

Saunavuoroja on kaksi, jotka molemmat ovat sekavuoroja, joista ensimmäisellä saunavuorolla kaikkien on pidettävä uimapukua. Saunavuoroihin voidaan tehdä muutoksia vuorokohtaisesti, jos kaikki paikallaolijat haluavat niitä muuttaa, joten tuothan mielipiteesi ja aikeesi saunoa esille ennen vuoron alkamista esimerkiksi ryhmäkeskustelukanavalla.

Saunavuorot:

20:00-21:00 Uimapukuvuoro
21:00-> Tavallinen sekavuoro

Lämmitysohjeet

Kuten tavallisesti, sauna ei lämpene itsestään, eli jonkun täytyy käydä napsauttamassa kiuas päälle. Kiuas on päällä jos siinä on valot. Kiukaan sammumisen huomaa myös jos kiukaan valot sammuvat.

 1. Tarkista, että saunatila on tyhjä tavaroista ja kiukaan päällä ei ole mitään.
 2. Sulje saunan ovi.
 3. Säädä aika pukuhuoneen käytävällä olevasta kellokytkimestä, esim. 2h.
 4. Sauna on valmis noin tunnin kuluttua.

Saunan lämpötilaa mitataan, ja kerhotilan kaiuttimista kuuluu äänitiedote, kun sauna on saavuttanut tavoitelämpötilan. Lisäksi saunan lämmityksen aloittamisesta tulee tiedote yhteisökanavalle.

Saunomisohjeet

 • Käytä istuinalustaa! Jos ne ovat loppu, niitä saa hakea lähikaupasta ja ne voidaan kulukorvauttaa hallitukselta.
 • Ei lasipulloja tai muita tapaturmavaarallisia esineitä saunatiloihin.
 • Meillä on vain yksi pukuhuone (teimme toisesta VR-huoneen…), joten tarvittaessa pukuhuoneen WC:tä voi käyttää pukukoppina.
 • Huuhtele ja tuuleta sauna käytön jälkeen.

Vikatilanteet

 • Jos kiuas ei lämpene oikein, tarkista termostaatin asento. Kiukaassa on kaksi lämpötilasäätöä, ilmalle ja kiville. Normaalisti termostaattiin ei tarvitse koskea.
 • Kiukaan sulakkeet sijaitsevat rapun sähkökaapissa, ota yhteyttä tilavastaavaan jos sinne tarvitsee päästä sisään.
 • Jos saunan lämpötilan mittaus ei toimi, tarkista mittarin paristo. Mittari on valkoinen ja sijaitsee saunan oven sisäpuolella.