Ryhmäkeskustelu

Jyväskylän Hacklabin keskusteluhuoneet sijaitsevat Matrix-avaruudessa #space:jkl.hacklab.fi. Matrixin avulla pääset mukaan kaikkeen keskusteluun. Lisäksi yleiskeskusteluhuoneeseen pääsee liittymään myös Telegrammin, Discordin ja IRCNetin kautta. Lisäksi valtakunnallisella Hacklab.fi-yhteisöllä on samaan tapaan huoneita, joissa kannattaa myös olla. Allaoleva taulukko selkiyttänee tilannetta:

  Matrix Telegram IRCNetin logoIRCNet Discord
Hacklab Jyväskylä #space:jkl.hacklab.fi Kutsulinkki #hacklab.jkl Onko Kortepohja hereillä?
Hacklab.fi #kaikki:hacklab.fi Kutsulinkki #hacklab.fi  

Matrix-tilin luonti onnistuu näillä ohjeilla. Huom: Matrix on federaatio, eli mikäli sinulla on jo yhdet tunnukset jollakin Matrix-palvelimella, ne riittävät ja voit liittyä suoraan keskusteluumme. Se toimii siis tuolta osin kuin sähköpostiosoitteet.

Discord-yhteisö siirtyi 3.9.2022 osaksi Onko Kortepohja hereillä -kiltaa. Liity ensin kiltaan ja avaa sen jälkeen suora linkki huoneesen.

Ryhmäkeskustelun säännöt

Ryhmäkeskustelu on tarkoitettu harrastukseen liittyvien asioiden käsittelyyn. Keskustelun ei tarvitse olla tiukasti yhdistykseen liittyvää. Kunnioita muita ihmisiä ja keskustellessasi. Kiellettyä ovat erityisesti:

  • Uhkaava käytös ja vihapuhe
  • Poliittinen yllytys eli agitaatio
  • Roskapostittaminen ja mainonta

Hacklabin ryhmäkeskustelua moderoi hallituksen nimeämät henkilöt. Yksittäisistä moderointipäätöksistä ei voi valittaa. Moderointilinjasta voi keskustella esimerkiksi yhteisömiiteissä.