Ryhmäkeskustelu

Jyväskylän Hacklabin virallinen keskustelukanava sijaitsee Matrix-huoneessa #jkl:hacklab.fi. Siihen pääsee liittymään myös IRC-verkko IRCNetin ja Telegrammin kautta Lisäksi valtakunnallisella Hacklab.fi-yhteisöllä on samaan tapaan oma kanavansa, jolla kannattaa myös olla. Allaoleva taulukko selkiyttänee tilannetta:
  Matrix Telegram IRCNetin logoIRCNet Discord
Hacklab Jyväskylä #jkl:hacklab.fi Kutsulinkki #hacklab.jkl Onko Kortepohja hereillä?
Hacklab.fi #general:hacklab.fi Kutsulinkki #hacklab.fi  

Matrix-rekisteröityminen onnistuu näillä ohjeilla. Huom: Ohjeissa olevaa migraatiota ei tarvitse tehdä, mikäli sinulla ei vielä ole Matrix-tunnusta. Matrix on federaatio, eli yhdet tunnukset riittävät vaikka keskustelijat olisivat eri palvelimilla.

Discord-yhteisö siirtyi 3.9.2022 osaksi Onko Kortepohja hereillä -kiltaa. Liity ensin kiltaan ja avaa sen jälkeen suora linkki huoneesen.

Ryhmäkeskustelun säännöt

Ryhmäkeskustelu on tarkoitettu harrastukseen liittyvien asioiden käsittelyyn. Keskustelun ei tarvitse olla tiukasti yhdistykseen liittyvää. Kunnioita muita ihmisiä ja keskustellessasi. Kiellettyä ovat erityisesti:

  • Uhkaava käytös ja vihapuhe
  • Poliittinen yllytys eli agitaatio
  • Roskapostittaminen ja mainonta

Hacklabin ryhmäkeskustelua moderoi hallituksen nimeämät henkilöt. Yksittäisistä moderointipäätöksistä ei voi valittaa. Moderointilinjasta voi keskustella esimerkiksi yhteisömiiteissä.