Avainjäsenen ohje

Tämä ohje on yhteenveto tilan käyttösääntöistä ja sisältää muutamia käytännön ohjeita.

Avainjäsenyyden hakeminen

Mikäli et ole vielä jäsen, täytä jäsenhakemus. Jos olet jo jäsen, rasti kohta ”Olen jo jäsen, haluan muuttaa jäsenluokkaani”.

Meillä on tapana, että avainta hakevat jäsenet esittäytyvät ensin hallitukselle tai tilavastaavalle, jonka jälkeen jäsenhakemus käsitellään. Esittäytyminen onnistuu kerhoillassamme tiistaisin klo 18 jälkeen ja lauantaisin klo 14 jälkeen.

Kun hakemus on hyväksytty, saat käyttöoikeuden sähköiseen lukitusjärjestelmään. Jos et halua tai pysty käyttämään sitä, voit pyytää käyttöösi perinteisen avainkortin.

Yleistä tilankäytöstä

Avainjäsenellä on oikeus päästä kerhotilaan vuorokauden ympäri, ellei hallitus ole erikseen kieltänyt kerhotilan käyttämistä. Kerhotilassa tulee kuitenkin noudattaa samoja sääntöjä, mitkä koskevat myös jäseniä, mukaan lukien hiljaisuusajan kunnioittaminen klo 23–07.

Kerhoiltojen ulkopuolella avainjäsesenillä on oikeus päättää siitä, keitä tilassa oleskelee. Ketään ei ole välttämätöntä päästää sisään kerhotilaan riippumatta siitä, onko henkilö jäsen vai ei. Avainjäsenet voivat myös vaatia muita kuin avainjäseniä poistumaan tilasta. Tämä on tarpeen esimerkiksi silloin, jos on lähdössä viimeisenä avainjäsenenä kerhotilasta.

Saapuminen

Läsnäolokytkin

Kännykkäavaamisella on mahdollista avata ainoastaan pääovi. Saavu siis O-talon päädystä. Ovet ovat auki 20 sekuntia avauspyynnöstä.

Sen jälkeen sinulla on minuutti aikaa kirjata itsesi paikalle. Mene kerhohuoneeseen ja käännä läsnäolokytkin asentoon ”paikalla”.

Mikäli haluat aloittaa kerhoillan tai muuten päästää ihmisiä sisään, käännä kytkin asentoon ”auki”.

Voit kääntää vipua asentojen ”paikalla” ja ”auki” vapaasti tarpeen mukaan.

Poistuminen

Poistuessasi viimeisenä noudata kerhotilan sääntöjen pykälää 12, eli:

  • sammuta valot kaikista kerhotilan huoneista sekä käytävältä
  • sammuta sähköt pistorasioista
  • sulje kaihtimet ja ikkunat
  • sammuta keittiön kodinkoneet lukuunottamatta kylmäkoneita
  • varmista päällisin puolin kaiken olevan kunnossa ja kaikkien poistuneen kerhotilasta

Lopuksi käännä läsnäolokytkin asentoon ”pois” ja poistu minuutin kuluessa!

Mikäli poistut vahingossa tai unohdit jotakin kerhotilaan, aloita alusta, eli vaikka olisit vielä sisällä, suorita oven etäavaus ja käännä läsnäolokytkin asentoon ”paikalla”.

Etäavaus

Etäavauksella tarkoitetaan sitä, että jäsen päästää toisen henkilön sisään sähköisellä avauksella. Sitä tulee käyttää harkiten.

Mikäli kerhotilaan jää avaimettomia ihmisiä, tila on viimeisenä poistuneen avainjäsenen vastuulla. Samalla periaatteella olet vastuussa, jos avaat etänä oven jollekin toiselle. Mikäli tilassa on avaushetkellä muita avainjäseniä, on ensisijaisesti heidän tehtävänsä päättää, keitä haluavat tilaan päästää.

Perusteltuja syitä etäavaukselle on esimerkiksi tavarakuriirin päästäminen tilaan jättämään saapunut paketti. Avaa ovet vain, jos tiedät odottavasi pakettia. Toinen mahdollinen syy on päästää tuntemasi henkilö etukäteen sisään, kun olet itse esimerkiksi myöhässä tai muuten saapumassa lähiaikoina.

Tavarakuriirin tapauksessa voi olettaa, että kuriiri poistuu 30 sekunnin kuluessa ovenavauksesta. Tällöin riittää että avaat oven eikä kuriiria tarvitse ohjeistaa sen kummemmin.

Mikäli henkilö jää tilaan, ohjeista häntä kääntämään läsnäolokytkin asentoon ”Paikalla” heti hänen sisään saavuttuaan.

Vaaratilanteet

Jos tilassa on järjestyshäiriö, joka ei ratkea puhumalla tai on tapahtunut rikos, kiireellisissä tapauksissa soita aina ensin hätäkeskukseen numeroon 112. Ota yhteyttä tilavastaavaan vasta sitten, kun akuutti tilanne on ratkennut.

Kerhohuoneessa on seinäpuhelin, jota voi tarvittaessa käyttää hätäpuheluihin.

Lisätietoja

Tämä sivu toimii vain ohjeena, ja ensisijaisesti noudatetaan tilan käyttösääntöjä. Yhdistyksen tilavastaava neuvoo tarvittaessa epäselvissä tapauksissa.