Kerhoilta 28.6.: Elektroniikkasäätöä

edit

By Petteri Aimonen Kerhoillat

Kesäiltaa vietettiin elektroniikkasäädön merkeissä. Yhtenä säätökohteena oli Nintendo-ohjain josta ohjaintappi on kovan pelaamisen tuoksinassa hajonnut. Mietinnän alla oli voisiko siihen 3D-tulostaa varaosan:

image

Labran akkuporakoneeseen löytyi uudet kennot TME:ltä edullisesti. Nyt vain kennottamista varten pitäisi rakentaa mikroaaltouunin muuntajasta pistehitsauslaite. Aika paljon hommaa jos se olisi vain yhtä akkua varten, mutta pistehitsaukselle piisaa käyttökohteita muutenkin.

image

Itse jatkoin säätöä labran nurkista löytyneen Pandaboardin kanssa. Ekana vaikeutena oli ettei sopivaa piuhaa sarjaporttikonsolille löytynyt, ja Ubuntun imagessa ei oletuksena ollut ssh-serveriä. Onneksi SD-kortille pääsi kuitenkin kirjoittamaan, ja sitä kautta laitoin rc.localiin netcatin avaamaan shellin suoraan verkkoon. On se kun pitää hakkeroitua sisään purkkiin jota on itse asentamassa 🙂 Tarkoitus olisi jossain vaiheessa yhdistää tämä kameran telakkaan, jolloin se voisi automaattisesti lähettää labin kamerasta kuvat nettiin:

image

Lisäksi Osmo sääsi postissa tulleen NodeMCU-levynsä kanssa. NodeMCU on ESP8266-wifi-palikoille tehty Lua-pohjainen ohjelmointiympäristö, joka on vaihtoehto C/C++-pohjaisille ohjelmointialustoille. Ihan heti se ei lähtenyt toimimaan, kun ohjelmien lataukseen käytetyt skriptit antoivat vain kummallisia Python-virheitä.

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.