Hacklabien yhteinen puhepalvelin mumble.hacklab.fi

edit

By admin Kerhoillat

Olemme kaipailleet tapaa keskustella kerhotilassa olevien kanssa ja muutenkin pitää palavereja puheviestintänä tekstimuotoisen IRC:n ja Telegrammin lisäksi. Siispä päätimme ottaa käyttöön Mumblen, joka on avoin, pelaajien suosiossa ja saatavissa kaikille vähänkään järkeville käyttöjärjestelmille.

Hacklab Jyväskylä ry. tarjoaa kaikille Suomen hacklabeille avoimen puhepalvelimen:

Osoite mumble.hacklab.fi
Portti 64738 (oletus)
Ylläpitäjät BFlorry
Zouppen

Palvelimella on kanavat jokaiselle Suomen labille ja lisäksi kävijät voivat luoda omia väliaikaisia kanaviaan vapaasti. Kanavat ovat oletuksena suomenkielisiä, mutta erikielisiä kanavia voi perustaa ja erilaisista käytänteistä voi sopia kanavakohtaisesti. Pysyviä kanavia tai muita säätöjä voi pyytää ylläpitäjiltä.

Kanavien tarkoitukset

Kanava Kuvaus
AFK Tänne kannattaa mennä, jos on poissa koneelta
Kahvihuone Yleistä keskustelua, joka ei välttämättä liity hacklab-toimintaan
Linkki Jyväskylä Ainejärjestöjuttuja niitä kaipaaville.
Hacklab.fi Suomen yhteisön keskustelukanava
Kerhokanavat Jokaisella Suomen hacklabilla on oma kanava ryhmän Hacklab.fi alla

Sopivia ohjelmia

Debian ja Ubuntu sudo apt install mumble Maksuton, BSD-style
Windows, macOS, muut Linuxit Mumble Maksuton, BSD-style
Android Plumble Maksuton, GPLv3
iOS Mumble Maksuton, BSD-3-clause

Palvelin sijaitsee Jyväskylässä IT Ihmeen konesalissa, joka on linkitetty Jyväskylän alueella toimivaan Keski-Suomen radioamatöörien ylläpitämään linkkiverkkoon, joten palvelin on käytettävissä myös pula-ajan olosuhteissa. Nuudeli- ja kolavarmuusvarastojen riittävyydestä voidaan tällöin keskustella Mumble-palvelimella sijaitsevassa Ydintalvipuutarha-ryhmässä.

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.