Jyväskylän kaupunki-hackathon Conthrive. Mistä on kyse?

edit

By Joonas Pylvinen Tapahtumat

” Ei, pyydetään kaikki Jyväskylän ystävyyskaupungit mukaan ja pidetään MAAILMAN ISOIN HACKATHON” – Pekka Abrahamsson

Moi!

Olen Joonas Pylvinen, jyväskyläläinen köyhän miehen Peter Vesterbacka, harrastan vapaa-ajallani korkeakoulututkinnon loppuun suorittamista ja toimin tällä hetkellä Hacklabin hallituksen toimihenkilönä verkostovastaavana ja nyt alas ajettavan IT-Osuuskunta Dynamitin puheenjohtajana.

Conthrive

Conthriven tarina alkoi alkukeväästä 2018 kun Digian Anssi Ylönen ehdotti että voitaisiin pitää kaupunki-hackathon Jyväskylässä. Olimme juuri tarjonneet Dynamitin puolesta yhtestyötä Digialle ja tämä ajatus nousi esiin. Tukeuduimme välittömästi Agoralla toimivaan sisar-osuuskuntaan Xipleen, jossa JES-hallituskaudelta tuttu kaveri Renne Hirsimäki oli vaikuttamassa. Sattumoisin Junctionista inspiroituneena heillä oli pyörinyt pöydällä ajatus, että Jyväskylään on saatava myös oma hackathon ja yhteistyö syntyi nopeasti.

Startup Scale Up

Saimme nopeasti tiimin kasaan sopivista tuttavistamme, jotka koostuivat sekä tietojärjestelmätieteen opiskelijoista, sekä Jamkin ohjelmistotekniikan insinööriopiskelijoista. Vahvistimme tiimiä vielä 1. luokan tapahtumatuottajalla ja eikun kaasua, mutta minne?

Pyörittelimme ideaa että haluamme tehdä jotain omalla tavallamme. Kyseessä on kaupunkikohtainen hackathon ja olisi laiskaa tehdä siitä Junctionin klooni ja ajatus syntyi: Digitaaliajan kylätalkoot. Tarkoituksenamme on saattaa yhteen kaikki Jyväskylän toimijat viikonlopuksi kehittämään tätä geopoliittista maatilkkua, jossa asumme ja elämme. Yhtälailla kun taloyhtiössä pidetään talkoot missä asukkaat haravoivat lehtiä tai kunnostavat aitaa, skaalaamme saman ajatuksen ylös: Nyt kehitämme Jyväskylää kykyinemme ja talkoolaisina ovat kansalaisten lisäksi organisaatiot ja yritykset. Minkälainen maailmamme olisi, jos suuryritykset yhden viikolopun ajan vuodessa osakkeenomistajien salkun lihottamisen sijaan suuntaisivat resurssinsa ja tietotaitonsa parantamaan niitä elinoloja, missä heidän työntekijät ja näiden perheet ja ystävät asuivat. Entä jos tallennamme nämä innovaatiot pankkiin ja monistamme tapahtuma kerrallaan liikettä uusiin kaupunkeihin jakaen innovaatiot verkostoon. Voisimmeko oikeasti muuttaa mailmaa?

Hyvin suunniteltu on kokonaan tekemättä

Tarkoituksenamme oli pitää ensimmäinen Thrive tapahtuma marraskuussa, mutta emme saaneet viestittyä tapahtumastamme riittävästi ja jouduimme siirtämään tapahtumaamme viidellä kuukaudella ja täydensimme tiimiämme vielä pätevällä viestinnän osaajalla. Ai mikä Thrive? Niin. Thrive tarkoittaa kukoistaa ja on hyvä nimi tapahtumalle jonka tarkoitus on saada kaupungit kukoistamaan. Sääli sinänsä että Thrive tuotemerkkiä on rekisteröity noin 2000 kpl ja jouduimme muuttamaan konseptin nimeä. Nimeksi valikoitui täysin loogisesti Conthrive eli Thrive-kukoistaa, con-convention ja cotrive-keksiä yhdessä. Simple? Noh, ei nimi miestä pahenna…

Saimme mukaamme kourallisen paikallisia it-yrityksiä mutta sisäinen viestintämme takkusi. Kumppanit eivät tienneet että voivat osallistua hackathoniin omalla tiimillänsä, vaikka tämä on juuri se idea. Emme kutsu Conthrivea vierallisesti hackathoniksi, sillä arvelimme että se karkoittaa kaikki paitsi tech-väen kauas pois ja sitä emme halua. Haluamme mukaan tech-väen, sillä luonnollisesti digitalisaation kultakautena ratkaisut tulevat olemaan enemmän tai vähemmän teknisiä. Lisäksi haluamme mukaan esimerkiksi JAMK Biotalousinstituutin kiertototalouden ja ruuantuotannon ammattilaiset, jotta voimme vaikutta ravintoon mitä syömme. Get the picture? Haluamme mukaan Expan pelinkehittäjät kehittämään pelillisiä ratkaisuja kaupunkiimme. Haluamme mukaan kauppatieteilijät tekemään ratkaisuista kestävää bisnestä. Haluamme mukaan taiteilijat ja humanistit tekemään elämästämme kaupungissa värikästä ja mukavaa. Haluamme mukaan sinut tekemään Jyväskylästä sinun näköisesi.

Big Picture

Haluamme rakentaa kaupunkihackathonien itseään ruokkivan verkoston. Tiedämmekö miten se tehdään? -Emme todellakaan. Onko meillä siihen visio? -Hyvin harhainen. Tiedämmekö mitä teemme seuraavaksi? -Kyllä. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään Jyväskylän Ruusupuistossa 22.3.-24.3.2019 ja sinut on kutsuttu. Kirjoitan tätä aikaleimalla 18:10 14.3.2019 ja tapahtuman ilmoittautuminen meni eilen kiinni. Seuraa top secret salaisuus. Se on auki vielä tänään 23:59 asti jotta saamme viimeiset kiinnostuneet jo ensimmäiselle kierrokselle mukaan. http://www.conthrive.com

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.