Radioamatööriasema rakenteilla! Haluatko sensorisi DDR:n katolle?

edit

By Joel Lehtonen Projektit

Hacklabille on tulossa radioamatööriasema ja sitä varten asennamme katolle valokuitua, koaksiaalikaapelia ja antennikalustoa. Tästä kerrotaan lisää myöhemmin, mutta jos olet malttamaton, voi asiasta keskustella keskustelukanavallamme #jkl:hacklab.fi (Telegrammissa @hacklabJKL).
 
Kuitenkin on myös muuta tekeillä: Katolla asennettavaan kahden metrin korkuiseen mastoon voi kiinnittää myös muita laitteita. Nyt ideointi ja toteutus voi alkaa! Kiinnostaisiko esimerkiksi sääasema, säteilymittari, revontulikamera
 
Raspberry Pi 3, joka saa sähkönsä ja boottaa Ethernetistä
Tekemistä helpottaakseen Zouppen on kasannut Linuxin usbip:tä hyödyntävän siltauksen, jonka ansiosta katolle voi asentaa minkä tahansa USB-laitteen, jonka saa sillattua haluamaansa kerhotilassa olevaan tietokoneeseen. Ajurit löytyvät sekä Linuxille että Windowsille ja niiden avulla laite näkyy tietokoneessa kuin se olisi liitetty yhteen koneen fyysisistä USB-porteista! Toinen käytännön etu on, että valokuitu erottaa USB-laitteen ja tietokoneen toisistaan, joten kerhotila on suojassa myös ukkosen sattuessa.
 
Laite voi toimia suoraan USB-väylän tarjoamalla 5V:n sähköllä. Enemmän sähköä syöviä laitteita varten katolla on tarjolla myös ampeeritolkulla 24V:n tasasähköä. Ja jos USB-väylä on pullonkaula, niin katolta löytyy myös gigabitin Ethernettiä suoraan tupaan!

Kasaa siis oma laitteesi! Pohjana voit käyttää esimerkiksi kerholta löytyviä Arduinoja, mutta voit tietysti tehdä kaiken vaikka piirilevyä myöten itse. Vaikka itse rakentaminen on kiehtovaa, ei se ole välttämätöntä. Voit ostaa myös valmiin laitteen ja varmistaa sen vesi- ja pölytiiviyden. Kotelointia varten esimerkiksi Biltemasta löytyy monenlaisia kiinnitysvalmiita laitekoteloita ja kytkinrasioita.

Hauskaa hakkerointia!
MNOP-talo. Klikkaa nähdäksesi 360°

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.