Virtuaalikierros kerhotiloissa

edit

By Milla Koivuniemi Kerhoillat

Hacklab JKL:n kerhotila on sijainnut Kortepohjan O-talon tiloissa nyt hieman yli vuoden. Kerhotila kehittyy edelleen koko ajan, mutta paljon on saatu jo aikaiseksi. Tässä lyhyt katsaus kerhotilan nykytilaan ja tulevaisuuteen.

Oleskelutila

Oleskelutila on olohuonemainen tila, jossa voi esimerkiksi koodata, pelata pelejä, rötvätä sohvalla tai vaikkapa lukea kirjoja. Lisäksi tilassa voi tehdä elektroniikka- ja sähkötöitä ja 3D-tulostaa. Oleskelutilasta löytyy 3D-tulostimia, Teklab-pöytä, radioamatöörinurkkaus, rutkasti istumatilaa ja pöytätilaa, näyttöjä ja TV-ruutuja, sekä kirjahylly täynnä kirjallisuutta laidasta laitaan.

TV corner

Verstas

Verstastila on tarkoitettu lähinnä puutöihin. Verstaan työkaluihin kuuluu tällä hetkellä muun muassa pöytäsirkkeli, pylväspora, smirgeli, vannesaha, oikotasohöylä, puusorvi, katkaisusirkkeli sekä CNC-jyrsin. Käsikäyttöisten työkalujen joukosta löytyy akkupora, pistosaha, yläjyrsin, nauhahiomakone, tasohiomakone, kulmahiomakone, paineilmakompressori, sähköhöylä ja kuumailmapuhallin.

Verstaan yhteydessä on myös varasto, jossa jäsenistö voi säilyttää omia tavaroitaan.

Keittiö

Huomattavana parannuksena edelliseen tilaan verrattuna Hacklabilta löytyy nyt monipuolinen keittiö. Vapaaehtoisvoimin täytettävästä jääkaapista voi ostaa kolaa ja muita virvokkeita ja pakastimesta löytyy pizzaa, jonka voi valmistaa keittiön uunissa. Astiakaapeista löytyy kuppeja ja muita astioita sekä ruuanlaittovälineitä kuten kattila ja pannu. Teetä ja kahvia saa halutessaan, sillä vedenkeitin ja kahvinkeitin löytyy. Lisäksi keittiön nurkassa seisoo huikea Jurassic Park -flipperi! Tulevaisuudessa tilaan saatetaan tehdä pientä pintaremonttia, kuten kaappien uusimista.

Tulossa…

Tilojen käyttötarkoitukset elävät jäsenistön tarpeiden mukaisesti. Vuoden alusta alkaen vuokraamme aiemmin kuntosalin pukuhuoneina toimineet tilat, joihin kuuluu myös suihku- ja saunatila. Saunatila on nyt remontissa ja pian meillä saattaa olla oma sauna! Tällöin olisi mahdollista saunoa esimerkiksi lauantaisin kerhoiltojen yhteydessä. Lisäksi toista pukuhuonetta voisi tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi maalaustilana ja/tai VR-huoneena.

Koska haluamme kehittää kerhotilaa nimenomaan jäsenistön toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, tilojen käyttöön liittyviä ideoita otetaan ilolla vastaan!

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.