Felix Pro 1 2-värinen 3D-tulostin käytettävissä

edit

By Petteri Aimonen Kerhoillat Projektit

Hacklab sai pari vuotta sitten lahjoituksena Felix Pro 1 3D-tulostimen. Tämä vuonna 2015 julkaistu malli ei edusta mitenkään uusinta tekniikkaa, mutta on perusperiaatteiltaan toimiva laite. Erityistä siinä on kahden tulostuspään tuki, jolloin voi helposti tulostaa kaksivärisiä kappaleita. Myös vesiliukoisen tukimateriaalin käyttö on mahdollista, kunhan sellaista ensin hankitaan.

Tulostimessa oli pari tyyppivikaa, nimittäin kontaktihäiriöt sekä tulostuskärkien kosketusantureissa että tulostusalustan lämmittimessä. Tulostuskärkien anturit korvasin induktiivisella anturilla, joka toimii samaan tapaan kuin Prusassa. Lämmittimen kontakteihin laitoin bonkista leikatut palat kullattua piirilevyä, joka toivottavasti kytkee jousikontakteihin paremmin kuin alkuperäinen tinapinta.

Muutamien testailujen jälkeen sain Prusasliceriin lisättyä suunnilleen toimivan asetusprofiilin tälle tulostimelle. Joelin kanssa viritimme 3D-tulostuskoneeseen toisen Octoprint-instanssin. Prusa näkyy nyt portissa 5000, kuten ennenkin, ja Felix portissa 5010. Kummallakin voi tulostaa yhtäaikaa, mutta vain Prusa on varusteltu etäkäyttöä varten.

Tulostuslaatua saa todennäköisesti vielä parannettua asetuksia viilaamalla. Lisäksi tarpeen olisi filamenttiteline. Mutta ainakin laite on nyt käytettävissä.

 

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.