Kosteusvaurio aiheuttaa häiriötä puutyöpuolella

edit

By Petteri Aimonen Kerhoillat Projektit Tiedote

Lätäkkö lattialla alkoi kummastuttaa, ja vastaus löytyi katosta. Vesijohdon sulkutulppa oli alkanut tiputella, noin pisaran sekunnissa.
Tätä oli ilmeisesti jatkunut jo jonkin aikaa – ensimmäinen merkki saattoi olla CNC-jyrsimen oven vääntyily, jota ihmettelin jo lähemmäs kuukausi sitten.

Huoltoyhtiön päivystäjä tuumasi että se vahinko mitä tulee on jo tapahtunut, ja putkimies tulee arkipäivänä tukkimaan vuodon. Kosteusvahingon korjaamiseksi piti kuitenkin saada nurkka tyhjäksi. Tiellä oli työkalukaappi ja CNC-jyrsin. Niiden takaa löytyikin melkoisesti hometta.

Lautapaneelien takana oli kuitenkin ilmarako, ja betoniseinä näyttää ihan siistiltä joskin alareunasta vähän kostuneelta. Suurin osa homeisesta materiaalista on nyt viety pois, mutta katossa hometta vielä on. Putkimies saa ihmetellä maanantaina aidon hacklab-henkistä vesivuodon korjausta. Mikäli laskuni pitävät paikkansa, on 10 litran ämpäri maanantaina jo suunnilleen täynnä.

CNC-jyrsimen siirsimme ikkunan kautta maalaushuoneeseen laserleikkurin kaveriksi. Se olikin melkoinen operaatio, ja jyrsin piti purkaa osin palasiksi että viisi hakkeria sai sen nostettua. Hacklabin avoimien ikkunoiden päivä keräsi myös huomiota – selvästi jäsenhankintaa edistävä toimenpide!

Kosteusvaurio aiheuttaa jonkin verran häiriötä Hacklabin toiminnalle:

  • Puutyötilaa voi käyttää normaalisti, mutta poistetussa kaapissa olleet tarvikkeet ovat nyt hieman siellä sun täällä.
  • CNC-jyrsin on seuraavan kerran käytettävissä joskus kesäkuussa.
  • Maalaushuoneessa on parin viikon ajan kaaosta.

PS. Jos jollain on isohkoa kytkentäkaappia (esim. 50 x 40 x 10 cm), sille olisi CNC-jyrsimessä käyttöä.

comments

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.