Jokainen Hacklabin jäsen saa säilyttää jäsenille varatussa hyllyssä yhden Smartstore 31 -kokoisen laatikon. Laatikossa tulee lukea jäsenen nimi molemmissa päädyissä ja sen kannen tulee olla kiinni. Hyllyssä ei saa säilyttää mitään laatikoiden ulkopuolella eikä laatikoita pääsääntöisesti tule pinota. Hylly sijaitsee verstaan yhteydessä olevassa varastossa. Varaston vasemman puoleinen seinä ovelta katsottuna on varattu jäsenten tavaroille. Oikea puoli on tarkoitettu yhteiskäytössä olevalla tavaralle.

Toisen jäsenen laatikon sisältöön ei saa koskea ilman asianomaisen lupaa. Laatikkoja voi kuitenkin siirtää tarvittaessa, eikä vakiopaikkoja hyllyssä ole. Siivouksen tai akuutin tilanpuutteen vuoksi laatikoita voi olla joskus tarpeen maltillisesti pinota. Tämän vuoksi huolehdithan, että laatikkosi on siinä kunnossa, että se kestää sen.

Poikkeussäilytys

Tavaroita, jotka eivät mahdu laatikkoon, voidaan säilyttää muuallakin. Mitään tiettyä paikkaa tällaisten säilytykseen ei ole, vaan säilytys katsotaan tapauskohtaisesti. Ylimääräinen tavara tulee myös pakata Smartstore 31 -laatikoihin, mikäli se on mahdollista.

Tavarat tulee säilyttää niin, etteivät ne ole muiden tilan käyttäjien tiellä. Merkitse aina omat tavarasi nimellä ja/tai tunnistettavalla nimimerkillä. Merkitsemättömät tavarat voidaan katsoa Hacklabin omaisuudeksi!

Pidempiaikaiseen, yli vikon kestävään poikkeussäilytykseen tulee pyytää lupa tilavastaavalta. Lupa pidempiaikaiseen säilytykseen yleensä heltiää, jos projekti etenee tai siitä on hyötyä myös muille jäsenille (kuten CNC-jyrsin).

Laatikoiden hankinta

Laatikoita saa esimerkiksi Puuilosta tai Prismasta. Jos hankit kloonilaatikon eli ei-alkuperäisen Smartstore 31:n, tarkista että sen mitat ovat riittävän samat. Käytännössä kloonit ovat osoittautuneet heikoiksi, eli luultavasti säästät rahaa ostamalla alkuperäisen, vaikka 13 euroa muovista voikin kerran kirpaista.

Vastaa