Ajantasaisin ohje löytyy täältä!

Kiinnostavia kanavia ovat esimerkiksi:

Voit tietysti luoda myös itse uusia kanavia ja kutsua sinne kavereitasi!

IRC-ohje

Pärjäät pitkälle Matrixissa tietämättä, mikä IRC on, mutta kannattaa hyödyntää IRC:n kanavatarjonta, koska miltei kaikki yleisimpien IRC-verkkojen kanavat ovat saatavilla saumattomasti myös Matrixista. Täytyy vaan tietää kanavan Matrix-nimi. Se onnistuu Matrixin wikin taulukon Bridged-IRC-networks perusteella.

Etsi taulukosta IRC-verkon nimi ja korvaat sarakkeessa “Room alias format” sanan channame kanavan nimellä. Huom! voit liittyä vain #-alkuisille kanaville, joten IRCNetin !-alkuisille kanaville liittyminen ei toistaiseksi onnistu.

Monesti helpompaa on kuitenkin se, että joku kanavalla oleva kutsuu sinut kanavalle, jolloin saat kutsun suoraan Matrix-sovellukseesi.

Freenodeen rekisteröityminen:

Freenoden käyttö onnistuu rekisteröitymättäkin suoraan Matrixilla, mutta osa kanavista käyttää modea +r, jolloin kanaville liittyminen ilman rekisteröitymistä ei onnistu.

 1. Keksi tai generoi itsellesi salasana, jota käytät Freenodessa. Käytä uutta salasanaa, koska se tallennetaan Matrix-palvelimelle!
 2. Aloita keskustelu käyttäjän @appservice-irc:matrix.org kanssa ja kirjoita sille:
  !nick nimimerkkisi
 3. Jos nimimerkkisi on varattu, siitä avautuu uusi keskustelu NickServ-käyttäjän kanssa. Keksi siinä tapauksessa uusi nimimerkki ja komenna !nick uudestaan kunnes se kelpaa sekä appservicelle että NickServille. Taustalla tässä siis se, että IRC-nimimerkki voi olla vapaa, mutta se on rekisteröity. Halutaan siis valita IRC-nimimerkki joka on vapaa rekisteröitäväksi.
 4. Aloita keskustelu käyttäjän #freenode_NickServ:matrix.org kanssa ja kirjoita sille:
  REGISTER salasana sähköpostiosoitteesi
 5. Sähköpostiisi saapuu viesti, jossa pyydetään kirjoittamaan rivi. Kopioi siitä pelkästään teksti alkaen kohdasta VERIFY ja copypasteta se NickServin keskusteluikkunaan. Älä kopioi alussa olevaa /msg NickServ -tekstiä. 
 6. Botin pitäisi vastata että käyttäjätunnus on rekisteröity
 7. Palaa keskusteluun käyttäjän appservice-irc kanssa ja kirjoita sille komento:
  !storepass salasana
 8. Botin pitäisi vastata “Successfully stored ….”
 9. Palaa keskusteluun käyttäjän NickServ kanssa ja kirjoita sille:
  IDENTIFY salasana

Tarkemmat, IRC-keskeiset ohjeet https://freenode.net/kb/answer/registration

Jyväskylän oma palvelin

Jos haluat tunnuksen Hacklab Jyväskylän kotipalvelimelta jkl.hacklab.fi, se tapahtuu pyytämällä niitä Zouppenilta. Palvelin on tarkoitettu ainoastaan bottikäyttöä varten, esim. Pupubot on siellä.

Ihmiskäyttäjien ylläpito kävi raskaaksi (unohdetut salasanat, tunnukset ym.) niin sen vuoksi nykyään ihmiset ohjataan hacklab.fi -palvelimelle, jota ylläpitää Hacklab ry.

Vastaa