Hacklabilla on käytössä Holzmannin HOB 260ECO oikotasohöylä. Höylää pystyy käyttämään siis sekä oikohöyläykseen (puutavaran suoristus) sekä tasohöyläykseen (suoristetun puun höylääminen tasapaksuksi). Kysythän neuvoa höylän käyttämiseen, mikäli vastaava laite ei ole entuudestaan tuttu. Väärin käytettynä voit vahingoittaa höylää tai itseäsi vakavasti!

Käyttöohjeita

Höylä on tarkoitettu vain puutavaran höyläämiseen. Varmista aina ennen käyttöä, ettei puussa ole mitään ylimääräistä (nauloja, betonia) joka voisi vahingoittaa höylää. Älä myöskään käytä höylää muihin materiaaleihin, kuten muoviin, vaneriin, tai laminaattilevyyn. Puu asetetaan höylään aina syyt höyläyssuuntaan. Vastasyyhyn höylätessä puu saattaa haljeta ja aiheuttaa vaaraa. Jätä höylä käytön jälkeen oikohöyläysasentoon.

Tasohöylällä saa höylätä kerrallaan maksimissaan 2,5mm pois. Tarkista ennen ensimmäistä höyläystä kappaleen paksuin kohta, ja säädä höylä sen mukaan. Kovemmilla puulajeilla (esim. tammi) jopa 1mm kerrallaan voi olla liikaa. Tasohöylällä ei saa myöskään höylätä alle 30cm mittaisia lautoja.

Höyläysasennon vaihto

Höylä voidaan muuttaa oikohöylästä tasohöyläksi seuraavalla tavalla:

  • Sammuta virrat
  • Irrota ohjausaita
  • Käännä molemmat pöydän puolet auki avaamalla lukitusvivut
  • Käännä puruimurin suutin yläasentoon
  • Kytke vetopyörät päälle vivusta

Tasohöylästä oikohöyläksi muuttaminen tapahtuu tekemällä edelliset askeleet käänteisessä järjestyksessä. Tasohöylän pöytä täytyy myös laskea tarpeeksi alas, jotta puruimuri mahtuu kääntymään ala-asentoon.

 

Höylän esite suomeksi: HOB260ECO Käyttöohje englanniksi: HOB260ECO

 

Kuvalliset ohjeet:

Vastaa