Tulostin pitää käynnistää painamalla virtanäppäintä kuvan osoittamassa paikassa.

Labilla on monitoimilaite Samsung C460W, joka pystyy skannaamaan ja tulostamaan.

Tulostaminen onnistuu labin lähiverkossa suoraan Linuxissa ja mac os -käyttöjärjestelmässä ilman erillistä ajurien asentamista ja löytyy lähiverkosta nimellä Värilaser Samsung C460. Jos tarvitsee tulostimen URL:ää niin URL on luultavasti ipp://10.0.0.1/ipp/Labitulostin.

Windows 11:ssa tulostimen asennus onnistuu seuraavasti: Asetukset → Bluetooth ja laitteet → Tulostimet ja skannerit → Lisää laite. Saattaa toimia myös Windows 10:ssä, mutta ei ole testattu. Vanhemmissa Windowseissa joissa ei ole CUPS-tukea tulostaminen onnistuu käyttäen muistitikkua.

Skannaus

Skannaaminen onnistuu ainoastaan muistitikulle. Laite tuottaa JPEG-tiedostoja, jotka voi muuttaa PDF:ksi esim. näin: img2pdf *.JPG --output ulos.pdf

Jos sinulla ei ole muistitikkua mukana, lainaa vaikka 3D-tulostimen muitikorttia ja kytke muistikortinlukija tulostimeen. Muista palauttaa kortti ja kortinlukija takaisin 3D-tulostinkaappiin käytön jälkeen.

Vianselvitys

Tulostin täytyy olla käynnissä, jotta sillä voi tulostaa. Tulostimen automaattinen aikakatkaisu saattaa yllättää kerhoilijan illan aikana.

Tulostin pitää olla kytkettynä Ethernet-kytkimen porttiin 23, koska siihen toimitetaan erillistä virtuaaliverkkoa, jotta tulostin ei olisi altis tietoturvahyökkäyksille. Laitteessa on nimittäin vanha firmware johon ei tullut päivityksiä. Kyseinen virtuaaliverkko on eristetty Internetistä. Jos ongelmia ilmenee, tarkista Ethernet-kaapelien kytkentä.

Tulostimen portti 23 kerhon kytkimessä.
Tulostin täytyy olla kytkettynä tähän porttiin.

Isot tulostystyöt (>50 sivua) saattavat tukkia tulostuspalvelimen tai tulostimen, etenkin jos aineisto on pelkkää grafiikkaa. Kannattaa tulostaa vähemmän kerralla.

Jätä kommentti